Opdrachten

Om een indruk te geven van mijn werk, volgt hier een greep uit de opdrachten waar ik aan werk of heb gewerkt:

Museum STAALOpdrachten: museum STAAL

Voor het nieuwe museum STAAL in Almen heb ik het promotieplan gemaakt en voer dit ook uit. Een nieuw museum, een nieuw merk onder de aandacht brengen bij het publiek is een prachtige uitdaging! Ik heb onder andere de website en het drukwerk te ontwikkeld.
Museum STAAL is een ode aan dichter en landbouwkundige A.C.W. Staring (1767-1840) en zijn familie. STAAL is geen gewoon museum maar een belevenis; een Staring-Ervaring.
www.museumstaal.nl


Hart & Ziel Bus

De NPO Radio 4 Hart & Ziel bus was in Lochem. Om voor een gezellige hoeveelheid mensen te zorgen, hebben we deze gebeurtenis flink gepromoot. Ik heb voor de affiches, flyers en een spandoek gezorgd, vormgeving en drukwerk. En de organisatie rond de prijsvraag die de burgemeester had uitgeschreven. En het wás gezellig! De reactie van de Hart & Ziel verslaggever spreekt voor zich: “Lochem was fantastisch! Wow!!! Wat een hartverwarmende superontvangst in Lochem! Het stond bommetjevol toen wij aankwamen en er is ook nog eens massaal gestemd! Dank Lochem!”


Folder Lochem KlassiekOpdrachten: folder Lochem Klassiek

Het grote aantal bijzondere klassieke concerten in één seizoen was voor de organiserende partijen de aanleiding om een gezamenlijke folder te maken. Mijn rol in dit project is veelzijdig. Zo onderhoud ik contacten met de deelnemende partijen en voer ik de redactie van de folder. Ook verzorg ik de drukwerkbegeleiding en verspreiding en de financiele afhandeling. Sinds 2014 wordt de folder Lochem Klassiek jaarlijks uitgebracht.


Bach Bridges Festival

In de meivakantie 2018 vond de eerste editie van Bach Bridges plaats in Zutphen. Ik heb de opdracht gekregen om de promotie van dit nieuwe festival te doen. Het Bach Bridges Festival wil verschillende bevolkingsgroepen met elkaar in contact brengen en het wederzijds begrip verhogen. Het programma bestond uit concerten op verschillende locaties en andere activiteiten waarmee een brug werd geslagen naar niet westerse muziek en naar mensen die niet vaak met muziek in aanraking komen. 


Lochem SociaalOpdrachten: Lochem Sociaal

De Culturele Agenda Lochem heeft als voorbeeld gediend voor een nieuw initiatief, de Sociale Agenda. Door middel van een nieuwsbrief die ik maandelijks verstuur en de website www.lochemsociaal.nl die ik onderhoud hebben inwoners van de gemeente Lochem nu ook een mooi overzicht van sociale activiteiten binnen de gemeente. Er zijn wekelijks terugkerende activiteiten te zien en er wordt elke maand een overzicht gegeven van incidentele activiteiten.
www.lochemsociaal.nl


Website Camping Erve Harkink

De website van Camping Erve Harkink was verouderd en mij is gevraagd om een nieuwe website te maken. De wens was om veel foto’s te gebruiken zodat mensen een goede indruk krijgen van de camping. De gasten zijn voornamelijk gezinnen met jonge kinderen en senioren, die genieten van de rust en natuur.
www.erveharkink.nl


Bachweken

Uitgangspunt waren de Johannes en Matthäus Passion, die in april 2017 werden uitgevoerd in Lochem. Twee prachtige concerten die veel aandacht verdienen. Zo ontstond het idee voor de Bachweken en haakten er meer dan 10 culturele organisaties en scholen aan. Als snel was er een mooi en divers programma. Mij werd gevraagd om de Bachweken 2017, 2018 en 2019 te promoten.


Aan de slag met Bach

Na een succesvolle eerste editie van de workshop ‘Aan de slag met Bach’ in 2017 hielp ik ook in 2018 bij de organisatie en promotie van deze workshop. Een veelzijdige opdracht: van het ontwerpen van de flyer en versturen van persberichten tot online aanmeldingen, betalingen en het toesturen van de muziekstukken.


Grazia Italia

Maria Grazia Columbro organiseert reizen op maat naar het land waar zij geboren is: Italië. Voor een nieuwe flyer en website vroeg Maria mijn hulp bij het schrijven van de teksten. Want vertellen over haar passie kan ze als de beste, maar dit op papier krijgen lukte niet goed.


Massagepraktijk LOS 

Linda volgde haar hart en begon massagepraktijk LOS. Met deze naam en de slogan ‘kom los, laat los, wees los’ ging ik aan de slag. Voor massagepraktijk LOS heb ik de huisstijl, folder, cadeaubon en een visitekaartje ontworpen. Ook heb ik de website gemaakt: www.massagepraktijklos.nl


Website Boerderij Erve de Boekhorst

Op Erve de Boekhorst zijn twee monumentale schuren compleet gerestaureerd en omgebouwd tot drie moderne appartementen. Voor de verhuur hiervan was er behoefte aan een website die informeert over deze appartementen en de mogelijkheden die de omgeving van Klein Dochteren biedt.
www.boerderijervedeboekhorst.nl


Website Kunst in LocheKunstroute logom

De Stichting Kunst Initiatief Lochem, die onder andere ieder jaar de Kunstroute organiseert, was toe aan nieuwe website. Een site met een moderne, kunstzinnige uitstraling. Een plek waar je als kunstenaar of kunstliefhebber de informatie kunt vinden die je zoekt. Als kunstliefhebber vind je op eenvoudige wijze de kunstenaar of kunstvorm van je interesse. Om op de hoogte te blijven kunnen mensen zich inschrijven voor de nieuwsbrief en kunstenaars die willen deelnemen aan de Kunstroute kunnen zich aanmelden.
www.kunstinlochem.nl


Zen.nl Lochem

Voorafgaand aan een nieuwe serie introductielessen zen-meditatie wordt altijd een aantal proeflessen gegeven. Mij is gevraagd om een deel van de promotie te doen voor deze proeflessen. Voor de gedrukte media in Lochem en omstreken heb ik advertenties gemaakt en persberichten geschreven. En geregeld dat ze op het juiste moment in juiste krant werden geplaatst.
Een uitgebreide Facebookcampagne heeft geleid tot veel extra websitebezoekers én aanmeldingen voor de proeflessen.


Website Het Stadshuuswww.stadshuuslochem.nl

Het bestuur van Het Stadshuus in Lochem heeft mij gevraagd een website voor hen te maken. Deze website laat zien wat er te doen is in Het Stadshuus, een nieuw sociaal-cultureel centrum in het centrum van Lochem. Iedereen kan hier ruimtes huren om activiteiten te organiseren of als werkplek te gebruiken. Een wens was om de reservering en betaling online te regelen. Door een reserveringsmodule te integreren in de website is dit nu mogelijk.
www.stadshuuslochem.nl


Culturele Agenda Lochem

De Culturele Agenda Lochem verscheen al vele jaren op papier en werd huis-aan-huis verspreid. In 2012 ontstond het idee om de agenda digitaal te gaan verspreiden. De achterliggende gedachten was om het verspreidingsgebied te  vergroten. Niet alleen de stad Lochem kon nu bereikt worden maar ook de andere kernen van de gemeente en ver daarbuiten. Vanaf dat moment stuur ik de digitale nieuwsbrief ‘Culturele Agenda Lochem’ iedere maand aan cultuurliefhebbers binnen en buiten de gemeente Lochem.


Website Lochem Cultureel

De website Lochem Cultureel is een aanvulling op de Culturele Agenda Lochem. Er bleek behoefte te zijn aan een website waar de Culturele Agenda terug te vinden is. Ik heb het beheer van de website overgenomen en de site volledig vernieuwd. De website informeert over culturele activiteiten maar is ook bedoeld om abonnees te werven en organisaties te interesseren voor een plaatsing van hun activiteit.
www.lochemcultureel.nl