Lekker Lokaal Eten

Essie Bessie wil je aanmoedigen om meer streekproducten te gebruiken. Want hiermee steun je lokale ondernemers, stimuleer je biodiversiteit en eet je ook nog eens extra lekker. De recepten van Essie Bessie geven duidelijk aan welke ingrediënten bij jou in de buurt geteeld kunnen worden en waar ze te koop zijn. Dit kan groente en fruit zijn maar ook zuivel, vlees en zelfs bier of wijn. Met de recepten wil ik je inspireren om deze streekproducten te gebruiken en daarmee een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

Het idee ontstond tijdens de eerste lockdown in maart 2020. De wereld leek stil te staan en het werd me steeds duidelijker wat echt belangrijk is. Allereerst natuurlijk onze gezondheid. Maar ook de leefbaarheid, we moeten echt zuiniger met onze omgeving omgaan willen we op een prettige manier gebruik kunnen blijven maken van de natuur om ons heen.

Ik woon in de mooie Achterhoek, waar weilanden en bossen elkaar afwisselen in het coulissenlandschap. Op deze weilanden proberen boeren hun brood te verdienen. En dat valt niet mee als mensen blijven kiezen voor de goedkoopste producten in de supermarkt. Door rechtstreeks bij de boer te kopen krijgen zij een eerlijke prijs voor hun producten. En wat zou het mooi zijn als velden met maïs en gras langzaam veranderen in velden met prei, asperges, aardappelen, aardbeien, witte- en rodekool, boerenkool, spitskool, palmkool, rabarber, abrikozen, laurier en niet te vergeten: vergeten groenten!

Dit is het resultaat: www.essiebessie.nl

Essie Bessie - lekker lokaal eten
Essie Bessie - eten met de seizoenen
Essie Bessie - recept Waanzinnige bietjes
Essie Bessie - lekker lokaal eten